Wat 1021 mensen zeggen over Tante Koosje*
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Voortreffelijke bediening, sfeer en diner. Komen zeker terug.
Prima gegeten en een goed wijnarrangement. Als altijd toch weer het extra gerecht genomen en ipv het dessert de kaas. We komen zeker terug.
De bediening stond ons al bij de deur op te wachten en we voelden ons daardoor erg welkom. Vriendelijk personeel. Bij alle gerechten en dranken werd een uitgebreide toelichting gegeven. Leuk, maar soms een beetje teveel van het goede als je het verhaal al drie keer om je heen hebt gehoord. Goede timing voor het uits...
Lees hele reviewDe bediening stond ons al bij de deur op te wachten en we voelden ons daardoor erg welkom. Vriendelijk personeel. Bij alle gerechten en dranken werd een uitgebreide toelichting gegeven. Leuk, maar soms een beetje teveel van het goede als je het verhaal al drie keer om je heen hebt gehoord. Goede timing voor het uitserveren van de gerechten.
Het eten was lekker, maar het hoofdgerecht niet heel speciaal. Het kaasplankje is echter een aanrader!
Vooral omdat dit restaurant een ster heeft hadden we er meer van verwacht.
Plattegrond Alle restaurants in Loenen aan de Vecht e.o.
Over Tante Koosje*
Keuken: Frans
Restaurant Tante Koosje* ligt in het hart van het pittoreske dorpje Loenen aan de Vecht. Het bijzondere restaurant ligt aan het pleintje in de schaduw van de kerk. Het decor is knus en charmant met gedempte sfeerlichten en antieke meubilair.
Een combinatie van de nostalgische sfeer, waanzinnige keuken en de betaalbare prijzen is wat Restaurant Tante Koosje* zo populair maakt.
Haar naam is te danken aan Loenense inwoonster Koosje Edema die in het pand woonde tot haar dood in 1958. Na haar overlijden, wilde de gemeente haar huis en de omliggende huizen afbreken, maar dit heeft men kunnen voorkomen. Alle huizen zijn herbouwd en 40 jaar later heeft men besloten om een restaurant te beginnen in het pand en het naar haar te vernoemen.
De Chef-kok, Ronald Veldhuijzen, is geboren te Heerenveen. Na een succesvolle koksopleiding en werkervaring te hebben opgedaan bij gerenommeerde bedrijven, verliet hij Friesland om bij 'De Bokkedoorns' te gaan werken in Overveen en na enkele jaren ook bij de 'Hoefslag' in Bosch en Duin. In 2003 ging hij werken bij 'Chapeau' in Haarlem en in zijn eerste jaar werd hij al bekroond met zijn eerste ster! In 2006 begon hij een nieuwe uitdaging bij Tante Koosje*.
Op de menukaart vind je enkele geweldige signature gerechten van Ronald, zoals gegrild Fries suikerbrood met gebakken eendenlever of op de graat gebakken tarbotfilet. Zijn kookstijl is klassiek, modern en puur en hij is zich erg bewust van de seizoenen van de verschillende producten. Hij vindt sauzen een belangrijk onderdeel van het gerecht en deze worden dan ook altijd gemaakt met de botten of graten van het product dat hij maakt.
Het restaurant heeft sinds 1998 een Michelinster, met uitzondering van het jaar 2004, toen het restaurant de ster verloor. Tante Koosje* heeft in totaal 15.5 Gault&Millau punten.