Wat 369 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We hebben werkelijk heerlijk gegeten en de service was erg goed. Wel twee puntjes van kritiek: de akoestiek is slecht. En omdat de tafeltjes best breed zijn, zit je relatief ver van elkaar af en we hadden soms echt moeite elkaar te verstaan. Misschien ergens een grote plant plaatsen ofzo? Of van dat dempende spul on...
Lees hele reviewWe hebben werkelijk heerlijk gegeten en de service was erg goed. Wel twee puntjes van kritiek: de akoestiek is slecht. En omdat de tafeltjes best breed zijn, zit je relatief ver van elkaar af en we hadden soms echt moeite elkaar te verstaan. Misschien ergens een grote plant plaatsen ofzo? Of van dat dempende spul onder de tafeltjes doen? En we hadden het 15 gangen menu en het tempo was echt veel te laag. We waren er al vroeg en hadden na 3 uur aan tafel te hebben gezeten pas de helft van de gangen gegeten. Ik verwacht heus een avondvullend programma met zoveel gangen, maar als je om 18u komt, verwacht je wel dat je om 23u bent uitgegeten (qua menu). Wij waren pas tegen 2345u klaar en waren toen echt te moe om nog thee/koffie te nemen (we moesten ook werken de volgende dat). Dat was jammer. Verder zeker voor herhaling vatbaar!
Uitstekende service van fantastisch eten . Spannende ingrediënten en wijn-spijs combinaties maken het 15 gangen menu onwijs leuk en lekker.
Echt top ervaring
Plattegrond Alle restaurants in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’