Wat 369 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
We komen hier vaker en dat werd door diverse gastheren vriendelijk opgemerkt. Elke keer zijn we aangenaam verrast door de heerlijke gerechten. We hadden wederom het 15 gangen menu. Enige is dat de gerechten wat ons betreft best wat kleiner mogen. We noemen een aantal gerechten, zonder overigens afbreuk te willen doe...
Lees hele reviewWe komen hier vaker en dat werd door diverse gastheren vriendelijk opgemerkt. Elke keer zijn we aangenaam verrast door de heerlijke gerechten. We hadden wederom het 15 gangen menu. Enige is dat de gerechten wat ons betreft best wat kleiner mogen. We noemen een aantal gerechten, zonder overigens afbreuk te willen doen aan het hele menu want alles is werkelijk geweldig. De steaktartaar met gamba en kruiden verdient extra vermelding, deze is zo mooi gehakt en mooi op elkaar (met miso) afgestemd. Tonijn met tom kha, in één woord subliem. Grade 5 wagyu, inderdaad Johnnie, dit is perfecte kwaliteit. Kweepeer met Vacherin ook weer zo'n superbe combinatie. We voelen ons écht gast en de bediening is geweldig. En, tot slot.......hier herken je de mooie gastronomie, dank voor de onverwacht mooie geste die we als regelmatige gasten ontvingen, werkelijk chapeau.
Gekozen voor 15-gangen proeverij. Zeker 10 waren zeer goed van smaak. Ook de opmaak van de borden waren super! Personeel en service een 10! De wijnen erg lekker!
Enige "minpuntje" : de gerechten waren wat ons betreft echt te klein en te weinig. Het is echt een proeverij, geen maaltijd. Het is jammer om na 15 gangen en 4 uur verder thuis nog wat te moeten eten.
A long dinner with many dishes to taste. A nice game the one of reviewing each dish )
Plattegrond Alle restaurants in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’