Wat 367 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Het eten (restaurantweek menu) was uitstekend. Een lekker voorgerecht (ceviche), hoofd (entrecote), nagerecht 1 (heerlijke chocolademousse) en nagerecht 2. Boven verwachting gegeten. Had een mooi uitzicht op de open keuken waar hard gewerkt werd.
Ook de entourage/sfeer in het restaurant was top. Mooi uitzicht over...
Het eten (restaurantweek menu) was uitstekend. Een lekker voorgerecht (ceviche), hoofd (entrecote), nagerecht 1 (heerlijke chocolademousse) en nagerecht 2. Boven verwachting gegeten. Had een mooi uitzicht op de open keuken waar hard gewerkt werd.
Ook de entourage/sfeer in het restaurant was top. Mooi uitzicht over amsterdam, vanuit een ander perspectief.
Het enige nadeel vond ik de service. Erg gehaast en zéér onduidelijk: bij gerechten zaten verschillende kleine sausjes of groentes. Ik kan me echter alleen flarden van de toelichting herinneren. Voordat ik kon vragen om het te herhalen was de ober reeds vertrokken. Dit herhaalde zich eigenlijk bij elke gang. ook het weghalen van het lege glas van mijn vriendin na het dessert, terwijl ik nog een een slokje wijn had vond ik erg apart.
Al met al heerlijk gegeten en genoten van een avondje uit. Het atelier ziet er prachtig uit. Alleen (website Wolf atelier): "Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen."..... juist de bediening zorgde ervoor dat ik hier helaas niet snel terug zou gaan.
Prachtige locatie, heerlijk eten. Wat een ontdekking!
I came across this place years ago when it was featured on a travel channel when I was living in Asia, for its cool concept as Open. I am fortunate to have seen recommended on tele across the other side of the globe and now being able to experience it.
We had a 5 course meal that included a pre-starter and a pre...
Lees hele reviewI came across this place years ago when it was featured on a travel channel when I was living in Asia, for its cool concept as Open. I am fortunate to have seen recommended on tele across the other side of the globe and now being able to experience it.
We had a 5 course meal that included a pre-starter and a pre-dessert. The food was delicious and artfully presented. We had hamachi starter with mousse and young beans of the beansprouts and that was a winner. The presentation of the flavours of this really hit the palate on the right spots.
The wine recommendation by the waitress to match our meal was a good match too. We had a young Indo-Dutch waitress who kept her eyes comfortably on her the guests and she was attentive. The decor and ambience of the the place is contemporary and not for those searching for a cosy nest to dine. It was a lovely experience and I would return again for another experience.
Plattegrond Alle restaurants in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’