Wat 367 mensen zeggen over Wolf Atelier
Eten | |
Service | |
Sfeer |
Heerlijk eten bij restaurantweek 2016.
Voorgerecht en nagerecht springen er echt uit qua smaak, gelakt buikspek en nagerecht allerelei chocoladesmaken e structuren op mooie opgemaakte borden. Helemaal af met amuse en heerlijke friandises. Mooie locatie en fantastisch uitzicht.
Geweldige ervaring, kwaliteit ten top. Leuk team in de keuken geleid door een Belgische chef die van wanten weet en heerlijke hapjes op tafel krijgt. Goed en attente bediening, je ziet dat ze voor een ster gaan en dat verdienen ze ook. We komen zeker terug en bevelen dit restaurant van harte aan.
Wij hadden via restaurant week menu gereserveerd . Wij denken er zit meer in dit restaurant . Gerechtjes ware mooi opgemaakt en smaakte ook heerlijk aan de keuken licht het ook echt niet . Paar tips voor het restaurant zelf :
*Het bestek heeft een hoog camping gehalte ( te goedkoop )
*Te weinig personeel in de be...
Wij hadden via restaurant week menu gereserveerd . Wij denken er zit meer in dit restaurant . Gerechtjes ware mooi opgemaakt en smaakte ook heerlijk aan de keuken licht het ook echt niet . Paar tips voor het restaurant zelf :
*Het bestek heeft een hoog camping gehalte ( te goedkoop )
*Te weinig personeel in de bediening , doen verschrikkelijk hun best maar moeten constant bijna rennen om het iedereen naar het zin te maken die is heel erg onrustig voor de klant .
*Ik had een wijn arrangement van 4 glazen , maar naar het 2 de glas moest ik hier elke keer om vragen
*Verder als je dan mij een glas in schenkt en zegt dit is een Pino grigio en dat was het vind ik wel een hele summiere toelichting
*Dersert kwam niet in de goede volgorde aan onze tafel .
Kortom een goede keuken , maar er moet geïnvesteerd worden in meer fakbekwaam bedienend personeel en wat chiquer bestek .
Plattegrond Alle restaurants in Amsterdam e.o.
Over Wolf Atelier
Keuken: Frans
De zeer gedreven 31-jarige chef-kok Michael Wolf (Oud Sluis***, Vila Joya** en Envy) opende op 21 juni 2015 officieel zijn Wolf Atelier. Hij doet dit in een grote glazen ruimte die rust op een uit 1920 stammende spoorbrug, direct gelegen naast het Centraal Station van Amsterdam.
Waarom een ‘Atelier’? Omdat Michael Wolf zichzelf iedere dag opnieuw zal uitdagen om vernieuwende gerechten te creëren. Hier streeft hij er naar om zijn gasten keer op keer, een in alle opzichten optimale eetervaring te bezorgen.
Wolf Atelier is licht en ruim opgezet. De monumentale spoorbrug heeft een industrieel ontwerp en is voorzien van 80 hoge glazen ramen. Hierdoor biedt het atelier een 360 graden uitzicht over Amsterdam. Door de grote hoeveelheid planten en aardetinten heeft het iets weg van een urban garden. De open keuken en kleine chef’s table zorgen ervoor dat Michael Wolf continue in contact is met zijn gasten.
Het menu bevat twee hoofdsecties. In de zogenaamde ‘Galerij’ staat een selectie van Michael Wolf’s huidige signature dishes zoals ‘Gelakt buikspek met gebakken langoustine, wortelcrème en een jus van specerijen’. In de sectie ‘Atelier’ experimenteert, innoveert en test hij gerechten uit. Na feedback van zijn gasten blijven de allerbeste gerechten over. Deze zullen vervolgens worden opgenomen in de ‘Galerij’.
Michael Wolf; ‘Dit atelier is stoer en lekker grootstedelijk, de perfecte setting om op zoek te gaan naar mijn perfectie. Werkelijk alles moet kloppen. Niet alleen het eten en de wijn, ook de ambiance, de muziek, de bediening en de cocktails die elk een eigen verhaal vertellen. Ik kan nu nog niet inschatten of ik te veel van mezelf en mijn team vraag. Het enige dat nu telt is dat ik hier vanaf mijn vijftiende naar toe heb geleefd en niet kan wachten om te beginnen!’