Menu
Menu
Discount
Chef Marco is alone in the kitchen and therefore cannot accommodate all allergies and dietary requirements. Possible: Vegetarian, pregnant, meat, fish, seafood (if mentioned at reservation). Not possible: Vegan, gluten and lactose.
Staatsloterij makes dining out in luxury for everyone during the Staatsloterij Restaurant event. Receive restaurant points for every €10 spend at Primera for a delicious discount at the 500 nicest restaurants in the Netherlands.
Book now at MEI and enjoy a wonderful 4 course Gault&Millau dinner for €45.00. This is the special price, discount has already been deducted here.
Are there any dietary requirements? Please mention this on the reservation form so the restaurant can take this into account.
Please note! The discount is only valid with a online reservation
The discount is calculated over your total bill excluding drinks.
For more information please refer to our terms and conditions.
BOOK NOWBOOK NOW- This deal is valid until 31 May 2025
- Free cancellation up to 24 hours before your reservation
- Indicate your dietary preferences on the reservation form
What 30 people say about MEI
Food | |
Service | |
Atmosphere |
We hebben ontzettend lekker gegeten. Hele bijzondere combinaties. Ware smaaksensatie! Heerlijke wijn. Echt een top avond.
In het kader van de Restaurantweek hebben we gegeten bij Restaurant MEI in Amersfoort.
In tegenstelling tot wat we normaal tegenkomen in dit prijssegment (€ 42 voor een driegangenmenu, zonder amuse, met brood), werden we hier niet welkom geheten bij de ontvangst en moesten we zelf onze jassen ophangen en na afloo...
Read full reviewIn het kader van de Restaurantweek hebben we gegeten bij Restaurant MEI in Amersfoort.
In tegenstelling tot wat we normaal tegenkomen in dit prijssegment (€ 42 voor een driegangenmenu, zonder amuse, met brood), werden we hier niet welkom geheten bij de ontvangst en moesten we zelf onze jassen ophangen en na afloop aantrekken.
Het Restaurantweekmenu bestond uit drie gangen, maar we hebben er beide een extra tussengang bij genomen. Mijn tafelgenoot koos voor aardappel met skei (€ 16) en ik koos voor drie bereidingen van pompoen met een kreeftenpasta (€ 14).
Het restaurant had geen alcoholvrije wijn, we hebben toen een mocktail genomen. Mijn tafelgenoot nam er één op basis van gember (€ 6), ik één met zwarte bessen (€ 5).
Na enige tijd kwam er een mandje koud, maar wel lekker, brood op tafel en tegelijkertijd het voorgerecht, spruitjes met feta. Mijn schotel had netjes geen knoflook, maar die van mijn tafelgenoot wel. Die werd overigens zonder problemen verruild voor een knoflookvrije variant. Ik vond het jammer dat het gerecht koud was en niet lauwwarm. Mijn tussengerecht was ook koud, dus drie koude gerechten na elkaar in een niet al te warme ruimte. Oftewel vaak het (nette) toilet opzoeken. Het tussengerecht van mijn tafelgenoot was wel warm.
In de gerechten werden veel niet vaak gebruikte groenten verwerkt, zoals yacon. Dat gold ook voor het hoofdgerecht, dat draaide om drie soorten lamsvlees. Alle drie goed klaar gemaakt. Er werd in alle drie gangen gebruik gemaakt van in zuur ingelegde groente, Dat gaat enigszins ten koste van de echte smaak van de groente.
Het nagerecht bestond uit witte chocola met bloedsinaasappel.
Zoals gebruikelijk sloten we af met een cafeïnevrije cappuccino en een koffie, die met een Frysk Dumke, een koekje met anijs, werden geserveerd.
Alles overziend hebben we best lekker gegeten, maar vonden we de prijsprestatieverhouding tegenvallen. Over het algemeen krijg je in de restaurantweek meer waar voor je geld. Ook de wat stugge benadering door de gastvrouw speelde hierbij een rol. Het lijkt een restaurant te zijn met ambitie, maar die hebben ze nu nog niet waar gemaakt.
Map All restaurants in Amersfoort
About MEI
Restaurant MEI in Amersfoort works with sustainable and organic from its own garden. Fresh ingredients and pure flavors take center stage. So you eat in the evening what the kitchen staff harvested in the morning. The team, led by Marco Blok, is full of experience. Marco himself has been in the kitchen for more than 35 years and previously ran starred restaurant, Bloks. Now, with restaurant MEI, he focuses on creative creations made with sustainable stitch products. Find out why MEI has been listed in the Michelin Guide for 2 years and awarded 13 points by the renowned Gault&Millau guide.